Volledig scherm
Een gat in het hek van Rijkswaterstaat biedt toegang tot het homobosje van Leikant langs de A58. © Jeroen van Eijndhoven/Beeld Werkt

Gemeente Goirle moet afsluiten homo-ontmoetingsplaats uitleggen

DEN HAAG/GOIRLE – De gemeente Goirle zal alsnog inhoudelijk in moeten gaan op de bezwaren van Stichting Platform Keelbos tegen het plaatsen van hoge hekken aan de zuidkant van de homo-ontmoetingsplaats (HOP) ten zuiden van A58-parkeerplaats Leikant.

Eerder verklaarden B&W en de rechtbank het Platform Keelbos niet-ontvankelijk. Onterecht, zo blijkt woensdag uit een uitspraak van de Raad van State. Volgens de gemeente en bestuursrechter was het in Nuth gevestigde Platform geen belanghebbende. De Raad is het daar in hoger beroep niet mee eens. Al eerder heeft de gemeente met Platform Keelbos over homo-aangelegenheden overlegd.

Platform Keelbos komt al jaren landelijk op voor de belangen van homo’s, lesbiennes, transgenders en andere minderheden. Om die reden is het Platform wel degelijk belanghebbende bij het besluit om een hek rond de HOP te zetten. B&W zullen een nieuw besluit moeten nemen over de bezwaren van het Platform. De uitspraak is een opsteker voor het Platform omdat het nu zeker een serieuze gesprekspartner voor overheden is als het gaat om het beheer van HOP’s.

Tilburg e.o.