Volledig scherm
Burgemeester Mark van Stappershoef blikt terug en kijkt vooruit. © Willem De Volder

Gemeente Goirle werkt aan andere besluitvorming

GOIRLE - Burgemeester Mark van Stappershoef is met de fractievoorzitters in gesprek over een compleet andere besluitvormingsstructuur. Het was gisterenavond een van de speerpunten in zijn speech tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Goirle. 

,,Een model waarbij er ruimte komt voor andere werkvormen. Meer mogelijkheden om bewoners er bij te betrekken. De kans is groot dat de huidige drie commissies verdwijnen. Er zal geen sprake meer zijn van een vaste 'frietsnijder' waar alles op dezelfde manier doorheen moet. Aard en inhoud van het onderwerp van het dossier bepalen welke weg het aflegt." 

De ideeën worden de komende weken uitgewerkt. De Raad moet er nog over besluiten. Van Stappershoef verwacht daarmee een betere communicatie over en weer tussen Raad en inwoners en hoopt dat die structuur nog voor de verkiezingen zijn beslag krijgt, zodat de nieuwe Raad er meteen mee aan de slag kan. 

Verandering en betrokkenheid waren verweven in de opzet van de nieuwjaarsbijeenkomst. Vijf (muziek-culturele)verenigingen kregen een podium in de hal van het gemeentehuis. Van Stappershoef schonk verder in zijn woord onder meer aandacht aan de uitbreiding van Goirle met grondgebied de Bakertand 'vaker gaan grondgebieden naar grote steden, nu is het andersom' en liet zijn licht schijnen op de komende bijeenkomsten 'Het Gevoel van Goirle' waaraan ook het Brabants Dagblad een bijdrage levert. 

Trots is hij dat zich al veel jongeren hebben aangemeld voor de bezetting van de stembureaus bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.