Volledig scherm
De actiegroep die tegen de umts-mast aan de Veertels protesteert, heeft een foto bewerkt om te laten zien hoe een mast eruit ziet voor hen. © Actiegroep Riel

Goirle blijft erbij: antenne moet naar Veertels in Riel

RIEL - De vergunning voor een umts-mast aan de Veertels in Riel blijft overeind. Dat heeft het college van B en W van Goirle besloten naar aanleiding van een advies van de bezwarencommissie. Er zijn volgens zowel commissie als college niet voldoende reden om de vergunning te herroepen. De buurt stapt nu naar de rechter.

Een vertegenwoordiger van Vodafone gaf onlangs aan, dat als de telefoonaanbieder op zoek moet naar een nieuwe plek voor de mast, Riel daarmee weer onderop de lijst terecht komt. Een nieuwe locatie betekent opnieuw veel kosten maken voor onderzoek en daar zit Vodafone niet op te wachten.

Dit 'dreigement' heeft echter geen rol gespeeld in de overwegingen, bezweert Guus van de Put, wethouder Ruimtelijke Ordening. ,,Vodafone heeft gekeken naar een aantal andere alternatieve locaties en die vallen allemaal om diverse redenen af. Het gaat dan om bouw- en radiotechnische redenen. De vergunning zoals we die hebben afgegeven, past in het antennebeleid."

Paulis Botman, advocaat van Linssen Advocaten, vertegenwoordigt de omwonenden in hun protest. Hij vindt het iets te gemakkelijk dat nu wordt gezegd dat er geen alternatief is. ,,De gemeente heeft in het antennebeleid een paar zoekgebieden voor een mast aangewezen. Als het niet mogelijk is om daar een antenne te plaatsen, wat heeft het dan voor zin om die als zoekgebied aan te wijzen? Zowel Vodafone als KPN hadden daar een zienswijze over kunnen indienen. Dat is niet gebeurd."

Tilburg e.o.