Volledig scherm
Waarnemend voorzitter van de gemeenteraad Bert Schellekens (links) en Wim van de Donk. © Ad van der Velden.

'Goirle geeft goede voorbeeld met zoektocht naar betrokken burgemeester'

GOIRLE - De inwoners in Goirle hebben het goede voorbeeld gegeven voor de nieuwe burgervader of -moeder. In totaal vulden 800 mensen een vragenlijst in over kenmerken die een nieuwe burgemeester moet hebben. "In Oss hebben we het meegemaakt dat 1 persoon reageerde. Die hebben we meteen een bloemetje gegeven", aldus Wim van de Donk, commissaris van de koning.

Van de Donk was woensdagavond te gast bij de gemeenteraad. Hij kwam officieel de profielschets ophalen die is opgesteld door de raadsleden. Het is een schets geworden waar Van de Donk prima mee uit de voeten kan, zo liet hij weten.
"U zet stevige accenten op het gebied van betrokkenheid. Hij of zij moet een mensgerichte visionair zijn. Iemand die een visie heeft op de toekomst van de gemeente. Het moet verder iemand zijn die midden in de samenleving staat en die autoriteit uitstraalt, maar niet autoritair is", zo pakte Van de Donk enkele elementen bij de kop. De advertentie voor de burgemeesterspost staat op 24 februari in de Staatscourant. Kandidaten hebben dan tot 16 maart de tijd om een brief te schrijven. Van de Donk verwacht dat voor de zomer een naam bekend is.

Tilburg e.o.