Volledig scherm
De gemeenteraad van Goirle. © Kim Spanjers

Goirle heeft een nieuwe coalitie: LRG, PAG, CDA en VVD presenteren een akkoord

UPDATEGOIRLE - Onder de titel Duurzaam en Dienstbaar presenteren de Lijst Riel Goirle, CDA, Pro Actief Goirle en VVD een bestuursakkoord voor de komende vier jaar. Tijdens de gemeenteraad van 23 mei worden de wethouders geïnstalleerd. Wie dat zijn, is nog niet bekendgemaakt. 

De twee leidende thema's in het bestuursakkoord, duurzaamheid en dienstbaarheid, vormen het uitgangspunt bij het maken van keuzes. 'Dienstbaarheid aan de burgers moet de rode draad zijn voor het denken en doen van zowel raad, college als organisatie', staat in het persbericht. 

Nieuw in het akkoord is de horizontale verantwoordelijkheid van de wethouders. Dit wordt specifiek genoemd in het akkoord en houdt in dat twee wethouders worden bevoegd om bij ieder voorstel dat een raakvlak heeft met duurzaamheid en/of dienstbaarheid op alle domeinen mee te denken.

De 4 partijen hebben elk een kandidaat naar voren geschoven. Daarmee worden sollicitatiegesprekken gevoerd. Wie dat zijn, wil woordvoerder Bert Schellekens (LRG) niet zeggen. Indirect is een kandidaat al wel bekend gemaakt. Van het huidige college nemen 3 wethouders afscheid binnenkort, van Marijo Immink (PAG) niet. Zij heeft al eerder aangegeven door te willen gaan in haar functie. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.