Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Goirle informeert bewoners over plan opvang vluchtelingen

GOIRLE - De gemeente Goirle informeert inwoners op dinsdag 17 mei over het plan van aanpak rondom de opvang van vluchtelingen in Goirle.

Tijdens de avond maakt de regio Hart van Brabant het 'Plan van Aanpak Verhoogde Asielinstroom' openbaar. Op dat moment wordt ook de gemeenteraad van Goirle bijgepraat over alle plannen in de regio en, vooral, in de gemeente Goirle. Aansluitend krijgen inwoners van Goirle de gelegenheid om met de gemeenteraad van gedachten te wisselen.

Goirle deed eerder al een voorlopig voorstel aan Centraal Orgaan opvang Asielzoekers en de regio. De gemeente wil maximaal een jaar onderdak in de vorm van tenten bieden aan enkele honderden vluchtelingen op een nader te bepalen plaats. Daarnaast krijgen enkele tientallen vergunninghouders in Goirle een permanente vestigingsplek.

Regioplan
De Commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Wim van de Donk, droeg eind maart alle gemeenten op mee te helpen bij het zoeken naar opvanglocaties voor vluchtelingen. Tegelijkertijd wordt gemeenten gevraagd huisvesting te regelen voor mensen met een verblijfsvergunning.

De informatieavond van de gemeente Goirle is op dinsdag 17 mei vanaf 20.00 uur in de hal van het Gemeentehuis.

Tilburg e.o.