Volledig scherm
Goirle Gouden Sociale Gemeente © Willem De Volder

Goirle krijgt status 'Gouden Sociale Gemeente'

GOIRLE - Marijke Vos, Voorzitter Sociaal Werk Nederland, heeft Mark van Stappershoef (burgemeester van Goirle) en Marijo Immink (wethouder Wmo, Welzijn Goirle) het gevelbord uitgereikt dat hoort bij Gouden Sociale Gemeente. 

Goirle is een van de 22 gemeenten in Nederland, die de gouden kwalificatie heeft gekregen. Vos: ,,Goirle werkt met overtuiging samen met lokale organisaties. Ze kiezen hier voor een werkwijze van preventie en presentie waardoor ondersteuning van oud en jong niet pas mogelijk wordt als het kwaad is geschied. Informele zorg blijkt in Goirle verweven met burgerinitiatieven."

Goirle telt er zo'n twintig. Een aantal waaronder een sportproject, een zanggroep, Formulierenbrigade, Aandacht voor Verlies en Verdriet en Samen Zondag Vieren presenteerde zich na de uitreiking tijdens een revue-achtige show in Cultureel Centrum Jan van Besouw. Daar werd nog eens bekrachtigd dat de gouden status is verkregen door prima samenspel tussen lokale partijen en door het steeds zoeken naar verbinding.

Tilburg e.o.