Volledig scherm
De kerststal zoals die vorig jaar nog werd opgebouwd in de openbare tuin in Goirle. © Ad van der Velden

Goirle krijgt toch een kerststal, met dank aan de Ballefrutters

UPDATEGOIRLE - Goirle krijgt toch een kerststal. Nu zaterdag gaan vrijwilligers van de stichting Karnaval Ballefruttersgat met vijf man sterk de stal opbouwen. Dit keer weer gewoon op het Kloosterplein. 

Theo Tak, voorzitter van de Contactraad Cultuur Goirle, is ‘heel blij’. ,,Het zou toch gênant zijn als Goirle geen kerststal had.” En even dacht hij ook echt dat het niet zou gaan lukken. ,,Ik heb heel veel kanalen aangeboord, zonder resultaat.”

Tot gisteren want na een telefoontje van burgemeester Mark van Stappershoef met de stichting Ballefruttersgat was het zo geregeld. Die laatste was overigens nog niet benaderd tot dan toe, in tegenstelling tot het bericht in het BD van vandaag.

,,Zaterdagmorgen om 10.30 uur zet Paulissen (Grond-, Water- en Wegenbouw, red.) de container op het Kloosterplein. Dan hoeft niemand ver te sjouwen”, zegt Tak.  

‘Over het vervolg moeten we het nog hebben’

De kerststal is op verzoek en met geld van de Contactraad gebouwd door de Hobbysoos. De bouwers hebben jarenlang de stal zelf mee gezet. De laatste twee jaar was dat in de openbare tuin op de hoek Kalverstraat, Tilburgseweg. Nu de vrijwilligers van de Hobbysoos toch veelal de zeventig zijn gepasseerd, hebben ze vorig jaar beleefd gevraagd iemand anders te zoeken. 

,,Laten we het over het vervolg na Drie Koningen nog een hebben", vindt Tak. ,,Ik wilde de Ballefrutters niet overvallen met de vraag", zegt hij met een knipoog. 

Tilburg e.o.