Volledig scherm
Puck mag samen met Lonneke Lossie de nieuwe 'brug naar Tilburg' openen. © Kim Spanjers

Goirle slaat een wandelbrug naar Tilburg

GOIRLE - De gemeente Goirle heeft letterlijk een brug geslagen naar Tilburg, een wandelbrug om precies te zijn. Voor de mensen in Boschkens-West is er sinds gisteren de mogelijkheid om de ecologische zone achter de woningen aan de Boschring over te steken om een rondje te wandelen richting Tilburg (daar ben je overigens meteen aan de andere kant van de brug), langs de Surfplas en terug de wijk in.

Overigens komt met de brug ook een gat tussen de gevelwoningen aan de Boschring en de aangelegde aardewal. ,,De toekomstige bewoners van het nog te ontwikkelen terrein van De Bocht zullen dat merken”, verwacht het Comité Goirles Geluids-Belang, die daar aandacht voor heeft gevraagd bij de gemeente. Frans Beurskens, projectleider locatie- en gebiedsontwikkeling, verwacht geen problemen. ,,Dat heeft een akoestisch specialist berekend.” De kleindochter van Beurskens, Puck, mocht samen met Lonneke Lossie het officieuze lint doorknippen gisterochtend. Lossie heeft het project mee aangestuurd namens Goirle. 

Volledig scherm
Een blik op de brug vanuit Tilburgse hoek. © Kim Spanjers
  1. Organisaties spreken raad Goirle vanavond toe over aangekondigde bezuinigingen

    Organisa­ties spreken raad Goirle vanavond toe over aangekon­dig­de bezuinigin­gen

    GOIRLE - Nog voordat de burgerraadsleden vanavond iets mogen vinden over de voorstellen om te bezuinigen in Goirle, willen zes personen een voorzetje geven. Loek Sijbers van Factorium, Peter Kok van de Bibliotheek Midden-Brabant, Paul van Aanholt van schoolbestuur Edu-Ley, Marcel Konings van de Stichting Sportgroep Gehandicapten Goirle, Sanne Weustink van het Jan van Besouw en Piet Colpaart op persoonlijke titel komen inspreken.

Tilburg e.o.