Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © shutterstock

Goirlenaar moet illegale verdieping op garage aan Aabeekstraat toch afbreken van gemeente

GOIRLE - De eigenaar van een pand aan de Aabeekstraat in Goirle moet een illegale verdieping op zijn garage afbreken. Het college van B en W van Goirle heeft besloten niet mee te werken aan het legaliseren van het bouwwerk. Dat leek nog wel mogelijk voor de vorige eigenaar.

De illegaal gebouwde verdieping is 40 centimeter hoger dan het bestemmingsplan toelaat. De toenmalige eigenaar heeft dat in 2011 al gebouwd. Daarna hebben gemeente en eigenaar regelmatig contact met elkaar gehad om de zaken op te lossen. Overigens werd in het pand nog een hennepkwekerij aangetroffen en is de eigenaar veroordeeld voor het mishandelen van zijn buurman. Dat was onder meer naar aanleiding van een discussie over het illegale bouwwerk.

  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.