Volledig scherm
En Gelden vur Helden is van start. © Daan Snels

Goirlese evenement Gelden vûr Helden is los

UPDATEGOIRLE - Gelden vûr Helden is van start. Donderdagavond opende burgemeester Mark van Stappershoef het evenement op het Kloosterplein in Goirle.  

Volledig scherm
Burgemeester Van Stappershoef opende het Goirlese evenement. © Daan Snels

Het ondersteunen van kinderen in armoede, Stichting Leergeld Goirle-Riel, is het doel. Naar het beeld van Bob Mijling, voorzitter Gelden vûr Helden, zijn dat er zo'n 250. 

Om daarvoor geld in te zamelen zitten Mijling en Dennis Pijpers in het Goirlese 'glazen huis' in tot zondagavond. Ze hebben van burgemeester Mark van Stappershoef 50 euro gekregen. Daarmee moeten ze vier dagen in hun onderhoud voorzien. Zelfs de energiekosten komen voor hun rekening. 

Er is op het Kloosterplein van donderdag tot en met zondag onder meer livemuziek, vrijdag vindt de finale van de dorpsquiz plaats en op zondagochtend wordt er gewandeld en gerend, ontmoeten carnavalsjeugdprinsen uit de regio elkaar en start om 16.30 uur Kastanjerock.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.