Volledig scherm
Hasse Horvers met een foto van het hagedis-kapsel © Thom Schelstraete/BD

Goirlese moet voor het goede doel aan een hagedis-kapsel

GOIRLE - Al 2 keer doneerde de 11-jarige Hasse Horvers haar eigen haar aan het goede doel. Maar nu moet haar moeder er dankzij een sponsorloop tijdens de Nijmeegse Vierdaagse aan geloven. Zij krijgt een hagedis-kapsel.

Voor het eerst in haar leven doet Hasse mee aan de Nijmeegse Vierdaagse, maar ze is vooral zenuwachtig voor haar sponsoractie. Bij 4000 euro mag ze het haar van haar moeder eraf halen en zelf kiezen welk kapsel er voor in de plaats komt. "Ik twijfel nog tussen een kapsel in de vorm van een ananas of een hagedis", aldus de jonge Goirlese. "Al lijkt me de vorm van een zwarte spin ook wel wat."

Doneren
Het is niet de eerste keer dat Hasse een goed doel steunt, al 2 keer doneerde ze haar eigen haar aan stichting Haarwensen. "De dochter van een vriendin van mijn moeder heeft vanwege een ziekte geen haar meer", vertelt ze. "Ik vind dat andere kinderen net als ik met hun haar moeten kunnen spelen, dus doneer ik het zodra het lang genoeg is."

De pot met donaties telt dinsdagavond 2195 euro dus ze kan nog wel wat hulp gebruiken. Doneren kan op de site met het zoeken op de naam 'Hasse'.

Tilburg e.o.