Goirlese Voab maakt van wedstrijd tegen Salomonseilanden een voetbalfeest

VideoGOIRLE - Voab heeft het negentigjarig bestaan onderstreept met een voetbalfeest tegen het nationale team van de Salomonseilanden. Honderd kinderen liepen vrijdagavond warm en speelden een balletje met de reserves van de Oceaniërs. Zo'n zeshonderd voetballiefhebbers zagen in een levendige wedstrijd het eerste team van de Goirlese tweede klasser verliezen met 1-3 van de nationale ploeg.

"We hebben het volkslied van de Salomonseilanden een keer gerepeteerd. In drie minuten zat het er in", lacht Jan Hermans van de Goirlese Harmonie Oefening & Uitspanning. Het scoren van het eerste doelpunt duurde vijf minuten langer. De Salomonseilanden namen de leiding (Nawo), elf minuten later lag de gelijkmaker (Van der Heijden) achter Desmond Tutu. Geen geintje. Het was door de toeschouwers misschien wel de meest genoemde naam van de gasten. 

‘Geen ander shirt bij me’

Wim Rijsbergen, de bondscoach van de Salomonseilanden, ziet het 'heel houden' van zijn spelers in deze fase van de voorbereiding op de Pacific Games in juli het meest belangrijk in de drie weken dat hij in Goirle bivakkeert. "Ik heb er twintig waarvan drie keepers. Zeven wedstrijden in een korte periode op een ondergrond die ze niet gewend zijn, is best zwaar." Speler Boni Pride beaamt dat maar geniet. "Goed georganiseerd. Nee, we zijn 's avonds nog niet op stap geweest." 

De serieuze inslag was er wat minder bij de broers Stijn (10) en Raf Verhees (8). Ze liepen warm met de reserves en genoten er van. "Wat zijn ze snel. Tuurlijk hebben we ze een handje gegeven.", zei Stijn. Hij viel met zijn Willem II-shirt op tussen de in oranje-blauwe uitgedoste Voab-jeugd. "Ik had geen ander shirt bij me", lacht hij. De spelers van de Salomonseilanden speelden in een Braziliaanse geel/blauwe-outfit. De Goirlese burgemeester Mark van Stappershoef zag er de kleuren van de Goirlese vlag in. "Goed dat verenigingen stilstaan bij hun jubileum en dat vieren op een zichtbare manier. Bovendien is het fantastisch dat ze bivakkeren in Goirle." Vanuit Goirle spelen de Salomonseilanden zeven oefenwedstrijden. "Handige, atletische gasten", genoot Walter Baart langs de lijn. Dat er door het team waarin zijn zoon speelt werd verloren deed aan het voetbalkijkplezier geen afbreuk. Frank Maas zijn buurman langs de lijn: "Een mooi voetbalavondje en we hebben Wim Rijsbergen gezien. Ik ken hem nog van de voetbalplaatjes, wel wat witter geworden."

Volledig scherm
Goirle, 24 mei 2019Salomonseilanden vlak voor de wedstrijd tegen VOAB. Het is onderdeel van een officiële openingsceremonie voordat de interland start. Salomon in het geel zingt mee met het volkslied bij de interland. © Dolph Cantrijn
  1. Organisaties spreken raad Goirle vanavond toe over aangekondigde bezuinigingen

    Organisa­ties spreken raad Goirle vanavond toe over aangekon­dig­de bezuinigin­gen

    GOIRLE - Nog voordat de burgerraadsleden vanavond iets mogen vinden over de voorstellen om te bezuinigen in Goirle, willen zes personen een voorzetje geven. Loek Sijbers van Factorium, Peter Kok van de Bibliotheek Midden-Brabant, Paul van Aanholt van schoolbestuur Edu-Ley, Marcel Konings van de Stichting Sportgroep Gehandicapten Goirle, Sanne Weustink van het Jan van Besouw en Piet Colpaart op persoonlijke titel komen inspreken.

Tilburg e.o.