Volledig scherm
WeHelpen in bibliotheek Goirle © Willem De Volder

Goirlese wethouder opent in bibliotheek steunpunt voor mantelzorgers tot vrijwilligers

GOIRLE - Mensen die hulp nodig hebben bij boodschappen doen of bij het verzorgen van de tuin kunnen vanaf bij het WeHelpen-punt in de Goirlese bibliotheek terecht. Wethouder Marijo Immink (Wmo, Welzijn) opende de plek donderdagmorgen door het aansnijden van een taart.

Het is het eerste steunpunt van de landelijke organisatie in de regio Tilburg. ,,Het is er voor iedereen, van mantelzorgers tot vrijwilligers", zegt Ingrid Verhoeven van ContourdeTwern, initiatiefnemer WeHelpen. ,,De ontmoetingsplek geeft ook mensen die niet op het digitale platform terecht kunnen en/of liever niet van die weg gebruikmaken de kans om (eenmalige) hulp te vragen." Verhoeven wees op het mandje waarin hulpverzoeken kunnen worden gedeponeerd. 

WeHelpen in de bibliotheek in de Thomas van Diessenstraat is iedere donderdag van 10.00 tot 12.30 uur geopend. Van het digitale platform maken in deze regio 150 mensen gebruik, er zijn reeds 106 hulpvragers. Landelijk maken 10.000 mensen gebruik van WeHelpen.nl.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.