Volledig scherm
GOIRLE
Spoorbaan

De fietstunnel onder Turnhoutsebaan in Goirle, word met graffiti opgeknapt. 15 kunstenaars zijn er zo'n 3 weken mee bezig.
De gemeente gaf opdracht de muren te voorzien van dieren en natuur.
Marcus Debie (met spuitbus) en Vincent Huibers zijn druk aan het werk. © Beeld Werkt

Graffiti-vos loert op Goirlese fietstunnel

GOIRLE - Met in verf gespoten dieren van de Regte Heide gaat de gemeente Goirle het geklieder op de fietstunnel tussen Goirle en Riel onder de Turnhoutsebaan te lijf. Ze schakelt hiervoor een groep professionele graffiti-artiesten in.

De ogen en oren staan al op de tunnelwand. Ook de snuit van de vos krijgt langzaam vorm als Marcus Debie zijn spuitbussen langs het beton beweegt.

Hij is een van de vijftien graffitikunstenaars uit onder andere Nederland, Amerika, Italië en Zwitserland die komende weken druk in de weer zijn in de fietstunnel onder de Turnhoutsebaan tussen Goirle en Riel. Hun schilderwerk moet ongewenste graffiti voorkomen.

Vos, libelle en reiger

In de tunnel worden verschillende dieren en planten afgebeeld die terug te vinden zijn in het nabijgelegen natuurgebied de Regte Heide. Zo zijn straks onder andere een vos, libelle, wezel en reiger te zien in de tunnel. Daarnaast komen er details van bladeren, paddenstoelen en takken op te staan.

De gemeente Goirle heeft afgelopen week alle muren van de tunnel gereinigd. Deze week wordt de basis gelegd door een goede ondergrond aan te brengen. Debie is al drie dagen bezig en heeft de vos al bijna af.

Gedurende de rest van de week gaan de andere kunstenaars, die volgens Debie behoren tot de absolute wereldtop, aan de slag met het project.

Het maken van een realistische tekening kost volgens de kunstenaar ongeveer twee tot drie dagen maar omdat er verschillende graffitikunstenaars naar Nederland komen en niet tegelijkertijd aan het werk zijn, gaat het project ongeveer twee weken duren.

Over twee weken, rond 20 april, hoopt Debie klaar te zijn met het project.

Investering

De gemeente Goirle steekt 24.550 euro in het project. Een woordvoerder van de gemeente: ,,We maken er iets moois van, zodat het niet uitnodigend is voor vandalen om over de tekeningen heen te schilderen."

Tilburg e.o.