Grote brand op industrieterrein in Goirle is meester, mogelijk asbest vrijgekomen

VIDEOGOIRLE - Op De Geitenhoef, op industrieterrein Tijvoort in Goirle, woedde maandagavond een grote brand. Het vuur heeft in een loods met zeker twee bedrijven in de as gelegd. Rond 20.05 uur gaf de brandweer het sein brand meester. 

Er vielen geen gewonden. Wel is er mogelijk asbest van het dak vrijgekomen. Het dak is ingezakt en ligt deels in de loods. Er zit volgens de Veiligheidsregio geen asbest in de lucht. 

De brand woedde in de loods die in Goirle bekend staat als die van Robot BV, dat er jarenlang in gevestigd was. Inmiddels zitten daar voedingsmiddelenbedrijf Cooljuice en voegbedrijf Finishing Touch in. De spullen van de twee bedrijven kunnen als verloren worden beschouwd. 

Volledig scherm
Brandweer blust het bedrijf in Goirle. © Jack Brekelmans

Lange tijd dreigde het vuur over te slaan naar andere bedrijven. Naast de loods zit een bedrijf in houten deuren, dat nat werd gehouden. Rond 20.00 uur werd duidelijk dat de brand niet verder uitbreidde. Naastgelegen bedrijven hebben wel last van rook- en waterschade. 

Grote brand

Snel na het aankomen van de eerste brandweerwagens, rond 18.45 uur, werd opgeschaald naar grote brand. Dat betekent dat er meerdere voertuigen op de brand af zijn gekomen. Er waren onder andere twee hoogwerkers en drie bluswagens actief. Het eerste uur hingen er dikke rookwolken boven het dorp.

Het sportpark tegenover het industrieterrein bleef maandagavond gewoon bereikbaar. De omgeving van de Geitenhoef is wel afgesloten. 

Ook burgemeester is aanwezig op de Geitenhoef. Hij spreekt onder andere met de eigenaren van de bedrijven en de hulpverleners. Hij liet zich bijpraten over de situatie. ,,Het gebeurt niet elke dag dat er een grote brand is in mijn dorp. Dus als ik de kans krijg, kom ik kijken'', zei hij. 

Een gespecialiseerd bedrijf onderzoekt of er daadwerkelijk sprake is van vrijgekomen asbest. Als de kust veilig is, zal de politie onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. 

Volledig scherm
Burgemeester Mark van Stappershoef van Goirle in gesprek met de hulpdiensten. © Toby de Kort
Volledig scherm
De brand bij het aanhangerbedrijf in Goirle. © Toby de Kort
Volledig scherm
Publiek dat komt kijken naar de brand aan de Geitenhoef in Goirle. © Toby de Kort
  1. Respect voor het besluit van Bert Schellekens tijdens afscheid van de raad

    Respect voor het besluit van Bert Schelle­kens tijdens afscheid van de raad

    GOIRLE - Als een ‘Alice in Wonderland’ had Bert Schellekens zijn eerste tijd als wethouder in Goirle ervaren. Na 1 jaar en negen maanden moest hij toegeven niet in dat land thuis te horen. ,,Al je enthousiasme ten spijt", zo zwaaide burgemeester Mark van Stappershoef Schellekens dinsdagavond uit. Schellekens zelf keek toch in tevredenheid terug. ,,Hoewel ik er wel verschrikkelijk van baal dit besluit te moeten nemen.”

Tilburg e.o.