Volledig scherm
Harmonieorkest Oefening en Uitspanning uit Goirle.

Harmonie Goirle wint eerste prijs op concours

GOIRLE - De Goirlese harmonie Oefening en Uitspanning heeft zaterdag 26 november in Veldhoven de eerste prijs gewonnen in haar eerste divisie. Onder leiding van Jac Sniekers haalde het orkest 83 punten voor de uitvoering van haar muzikale programma. Met deze beoordeling behoudt de harmonie haar positie in de hoogste afdeling.

Als inspeelwerk werd Song uit The Valencian Widow gespeeld van A. Khachaturian. Ook keuzewerken Vientos y Tangos van M. Gandolfi en Entornos van A. Blanquer werden uitgevoerd. De jury noemende het optreden van de harmonie ‘karaktervol’ en ‘een goede prestatie’.

Ook de diverse solisten werden geroemd in het juryrapport. Dirigent, leden en bestuur zijn tevreden met het prachtige resultaat. Na terugkomst in Goirle sprak een trotse Annemiek van Puijenbroek (voorzitter) het uitgelaten gezelschap toe in de foyer van CC Jan van Besouw. Dirigent Jac Sniekers werd in het zonnetje gezet voor zijn gedrevenheid en aanpak om het orkest de afgelopen periode tot deze prestatie te laten groeien.

Complimenten waren er uiteraard ook voor alle muzikanten, die veel extra uren hebben besteed aan het oefenen van de partijen. Tot slot was er waardering voor Paul Cornelissen voor zijn medewerking en het flexibel openstellen van CC Jan van Besouw.

Tilburg e.o.