Volledig scherm
© Erna Lammers

Hart van Brabant: tientallen locaties voor vluchtelingen

GOIRLE - De regio Hart van Brabant heeft al zeker 20 locaties in beeld waar mogelijk asielzoekers opgevangen kunnen worden. Daarnaast zijn meer dan 40 locaties in kaart gebracht waar speciale woonruimte voor statushouders kan komen. Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsstatus.

De burgemeester van Oisterwijk, Hans Janssen, maakte dit zaterdag bekend. Om welke locaties het gaat, is nog geheim. De zoektocht naar geschikte opvangplekken loopt nog. Binnen een maand moet er een plan liggen.

In Brabant is onlangs afgesproken dat alle gemeenten een minimumaantal asielzoekers moeten opnemen. Voor het huisvesten van statushouders gold die verplichting al langer.

Buurgemeenten kunnen in zogeheten subregio's afspraken maken over de verdeling. Vandaag kwamen gemeenteraadsleden van de subregio Hart van Brabant hierover bijeen. Zij zijn enthousiast over de gezamenlijk aanpak. Aan tafel zaten Dongen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk. Zij werden aangevuld met twee gemeenten die officieel tot andere subregio's behoren: Heusden en Gilze en Rijen.

Tilburg e.o.