Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van het nieuwe Mill-Hillcollege zou op de huidige sportvelden kunnen komen. © Kim Spanjers

Helemaal of een deel nieuwbouw voor het Mill-Hillcollege in Goirle? Geld is bepalend

GOIRLE - Het hoge woord is eruit: de gemeente Goirle gaat een nieuwe school bouwen voor het Mill-Hillcollege. In elk geval wordt het grootste deel vernieuwd, misschien zelfs alles. Daarvoor zijn nu twee opties bedacht. 

Gemeente en schoolbestuur Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) van het Mill-Hill zijn al sinds begin 2017 in gesprek over de huisvesting van de middelbare school die onlangs stilletjes het 60-jarig bestaan heeft gevierd. De oudste delen van het college stammen uit 1973 en zijn dus echt wel ‘technisch versleten', zoals wethouder Piet Poos (CDA, Onderwijs) het omschrijft. ,,De directie heeft goed voor het pand gezorgd, maar we hebben nu geconcludeerd dat renovatie echt geen optie meer is.”

  1. Respect voor het besluit van Bert Schellekens tijdens afscheid van de raad

    Respect voor het besluit van Bert Schelle­kens tijdens afscheid van de raad

    GOIRLE - Als een ‘Alice in Wonderland’ had Bert Schellekens zijn eerste tijd als wethouder in Goirle ervaren. Na 1 jaar en negen maanden moest hij toegeven niet in dat land thuis te horen. ,,Al je enthousiasme ten spijt", zo zwaaide burgemeester Mark van Stappershoef Schellekens dinsdagavond uit. Schellekens zelf keek toch in tevredenheid terug. ,,Hoewel ik er wel verschrikkelijk van baal dit besluit te moeten nemen.”

Tilburg e.o.