Volledig scherm
PREMIUM
Overleg over de vreemde kwestie van de stembiljetten woensdagavond in het gemeentehuis. © BD

Het mysterie van de verdwaalde stembiljetten in Goirle

GOIRLE - In de stembus van het gemeentehuis in Goirle kwamen woensdagavond twee 'verdwaalde' formulieren naar boven, ingeleverd door Goirlenaar Joop Mannaerts. Het centraal stembureau vergadert vandaag over de merkwaardige kwestie.

1. Hoe kunnen twee verkeerde stembiljetten in Goirle terechtkomen?

Er zijn twee verklaringen denkbaar, en ze lijken allebei onwaarschijnlijk. Optie 1: de drukker heeft een fout gemaakt en een stembiljet uit Dongen en een uit Oost Gelre in Gelderland tussen die van Goirle gedaan. Het is dan wel heel toevallig dat die alle twee bij Mannaerts terechtkomen. Hij ging ook voor zijn vrouw stemmen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.