Ireen Wüst IJsbaan is klaar voor volgende medaille, Goirle 'razend enthousiast'

TILBURG - Mocht de Goirlese Ireen Wüst woensdag weer een medaille in de wacht slepen, dan zien de leden van haar eigen IJsclub Tilburg dat gewoon op 'haar eigen' ijs. Op de baan waarvan Wüst de naamgeefster is in Tilburg. De ijsclub roept alle leden op om samen te kijken. 

Volledig scherm
Net na de bocht hangt een groot scherm waarop woensdag de wedstrijd van naamgeefster Ireen Wüst te zien is. © Kim Spanjers

Op de Ireen Wüst-IJsbaan hangt normaal al een groot scherm. Nu wordt vanaf 11.00 uur ingeschakeld op de wedstrijden in PyeongChang tijdens de Olympische Spelen. ,,Ik hoop dat ze de energie en de spirit nog heeft om weer zo goed te schaatsen", vindt Cocky van Halderen van de IJsclub die dinsdag al een rondje reed. 

In Goirle zelf is geen plek waar de wedstrijd op de 1000 meter woensdag centraal is te bekijken. Maar dat het leeft, staat voor burgemeester Mark van Stappershoef buiten kijf. ,,De
beste olympiër ooit komt uit Goirle. Als je dat even op je laat inwerken, dan is dat toch uitermate bijzonder. Het leeft enorm in Goirle. Mensen zijn razend enthousiast."

En natuurlijk denkt Van Stappershoef al wel na over de huldiging van de beroemde 'Goirlese dochter'.  ,,Het is te vroeg om nu al actie te ondernemen. Ze rijdt nog op de 1000 meter, de vrouwen ploegenachtervolging op maandag. We halen haar niet uit haar concentratie."

Dat de schaatsster naar Goirle komt voor een huldiging, zoals Wüst vier jaar geleden ook deed, daar durft Van Stappershoef wel op te hopen. ,,Ze heeft zelf gezegd dat deze spelen de afronding vormen. Dat de cirkel rond is. Ze is natuurlijk de voorzitter van de Ireen Wüst-trofee die aan Goirlese sporters wordt uitgereikt, haar ouders wonen hier nog. De binding met Goirle blijft onverminderd groot."

Volledig scherm
In het gemeentehuis van Goirle hangt een groot spandoek om de 'Goirlese dochter' aan te moedigen. © Willem de Volder
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.