Volledig scherm
© Thinkstock

‘Kappen boom is alleen nog prestigestrijd wethouders Goirle’

GOIRLE - 5 jaar lang heeft Goirlenaar Jan van Berkel een ruim 200 jaar oude zomereik voor zijn inrit aan de Turnhoutsebaan verzorgd en nu moet hij om voor de verkeersveiligheid. Althans dat beweerde het gemeentebestuur van Goirle donderdag bij de Raad van State.

Volgens Van Berkel is het vooral een prestigestrijd van de wethouders van Goirle, die tegen het advies van een groenambtenaar in, toch de oude boom willen kappen. De eik staat op slechts 79 centimeter van de wegrand en de boom zou een verkeersdode ‘op zijn geweten hebben’. Van Berkel ontkende dat donderdag tijdens een spoedprocedure in Den Haag met klem.

Zomereik
‘De overleden automobilist ramde eerst een paar bermpaaltjes een paal met een huisnummer, toen de oude eik en vervolgens kwam hij tegen de bomen aan de overzijde van de Turnhoutsebaan tot stilstand. De automobilist werd daarbij uit de auto geslingerd en overleed. Toch moet alleen de oude zomereik om,’ zei Van Berkel.

Verkeersrisico's
De verkeerswoordvoerder van de gemeente Goirle benadrukte dat alle verkeersrisico’s op de Turnhoutsebaan in kaart zijn gebracht en dat de kap van de dikke eik pal aan de weg slechts één van de maatregelen is om de verkeersveiligheid te vergroten.

Tilburg e.o.