Volledig scherm
Vlnr: Jan van Iersel, Annet Trommelen, Marie-Louise van Dun (zittend) en Nicolle Vermeulen. © Ad van der Velden

Kapsters gaan met pijn in het hart weg bij Elisabeth in Goirle

GOIRLE - Dat op de voorlaatste dag van het jaar tranen gaan vloeien in zorgcentrum Elisabeth in Goirle, staat nu al vast. De kapsters Annet Trommelen en Nicolle Vermeulen stoppen dan met hun bezigheden in het zorgcentrum.

„Met hart en ziel hebben we hier altijd gewerkt”, vertelt Nicolle Vermeulen. „Maar financieel kunnen we het niet meer bolwerken.” De kapsalon heeft dringend een opknapbeurt nodig en dat konden Trommelen en Vermeulen niet meer opbrengen.

Sociale aspect
De kapsters van ‘De Huis salon’ in woon- en zorgcentrum Elisabeth Thebe stoppen op de voorlaatste dag van dit jaar met hun werk. Annet en Nicolle zijn al respectievelijk tien en negentien jaar als kapsters actief voor de cliënten van Elisabeth.

Ze vinden naast het knippen ook het sociale aspect, een gesprekje, grapje of lolletje van groot belang. Cliënte Marie-Louise van Dun, die hun op alle dagen dat de kapsalon open is helpt, heeft het erg moeilijk met het naderende vertrek. Ook vrijwilliger Jan van Iersel vindt het jammer dat er een einde komt aan het werk van de beide dames.

Tilburg e.o.