Volledig scherm
Een van de eerste schetsen voor de herontwikkeling van de kerk.

Kerk Maria Boodschap Goirle voor starters

GOIRLE - Een groot aantal jongeren wil naar Goirle terugkeren. De parochie speelt daar op in door de kerk als starterscomplex te herontwikkelen.

Ongeveer veertig appartementen voor starters; dat is de invulling van de leegstaande kerk Maria Boodschap in Goirle, die ontwikkelaar Komar Vastgoed en de parochie op dit moment voor ogen hebben.
Het gaat om appartementen van tussen de 35 en 40 vierkante meter. De prijzen van de eenheden beginnen vanaf 100.000 euro, vrij op naam. Als architect is de Goirlese Jeroen Wouters van het Tilburgse architectenbureau JMW bij het ontwerp betrokken.
Mogelijk wordt er ook een zwembad of wasserette in het project opgenomen. Komar deed dat al eerder in bouwprojecten als Riga en Mälmo in Tilburg.
Het plan staat allerminst vast, benadrukt de ontwikkelaar, omdat er ook nog overleg met de gemeente en bijvoorbeeld de monumentencommissie moet worden gevoerd.
"Het kunnen ook minder appartementen worden, of grotere", zegt architect Jeroen Wouters. "Dit zijn de eerste schetsen, het voorlopig ontwerp. De plannen zijn allerminst vastomlijnd."
Lees het hele verhaal zaterdag in het Brabants DagbladGrotere kaart weergeven

Tilburg e.o.