Volledig scherm
Onder het genot van een ijsje luisteren naar de muziek © Ad van der Velden

Kids Sing Along leuk onderdeel van Midzomer Festival Goirle (Video)

GOIRLE - Voor de vijfde keer was op zaterdagmiddag het podium van het Goirlese Festival voor de basisschooljeugd met het door de Rabobank gesponsorde onderdeel Kids Sing Along. Basisscholen strijden met elkaar om de gouden plaat en mogen daar solisten of zanggroepjes voor aanmelden. Verder trad De Muziekbende op, een kinderkoor van Factorium o.l.v. Louise Donker. “Deden vorig jaar 6 scholen mee, dit jaar waren het er 4, maar wel met 9 optredens en dat zijn er weer meer dan vorig jaar”, aldus een tevreden Fons van Dijck. Af en toe viel er een bui, maar dat deerde het publiek niet.

Winnaar van de zangwedstrijd en de gouden plaat werd de 11 jarige Nancy Nanhas van OBS ’t Schrijverke, die het nummer Listen van Beyoncé zong. “Superleuk,” was haar eerste reactie. Tweede werden Puck, Yara, Joep en Isa (van groep 3 De Bron) en als derde eindigde Danique van De Open Hofschool.

Met de Wakkere Muis uit de Geronimo Stiltonboeken konden de kinderen op de foto, een actie van de Goirlese bibliotheek en boekhandel Buitelaar.

Volledig scherm
Nancy Nanhas (11), de latere winnares. © Ad van der Velden
Volledig scherm
Ileen (8) en Imke (6) Oude Nijhuis bij Wakkere Muis © Ad van der Velden
Voor de 5e keer werd het MZF onderdeel Kids Sing Along gehouden op het Kloosterplein in Goirle. Solisten of groepjes van basisscholen strijden vocaal met elkaar om de gouden plaat, daarbij ondersteund door De Muziekbende, een kinderkoor van Factorium. De buien die af en toe vielen deerden het publiek niet. Nancy Nanhas (11) van OBS 't Schrijverke won de gouden plaat met het nummer Listen van Beyoncé. Negen groepjes en solisten traden op bij Rabobank Kids Sing Along. Een heel leuk onderdeel van het Midzomer Festival in Goirle.

Tilburg e.o.