Volledig scherm
© Thinkstock

Kinderen joegen Goirlese sekschatter weg

GOIRLE - ‘Donder op’, ‘Zoek een eigen leven, je bent ziek’. Kinderen kunnen pijnlijk helder zijn. En dat waren ze dus ook op kinderchat.nl, waar een 52-jarige Goirlenaar kwam sekschatten. Donderdag werd vijftien maanden cel tegen de man geëist. Zes daarvan zijn voorwaardelijk, zodat de man kan worden verplicht zich te laten behandelen, medicijnen te slikken en zijn computer te laten controleren.

De man tikte in 2013 druk de meest schunnige zoektermen in op Google. Hij downloadde in totaal 2900 plaatjes en video’s. Op de plaatjes werden kinderen misbruikt: zeventig procent van de de kinderen onder de twaalf jaar oud, vijf procent zelfs jonger dan twee jaar oud.

Op 11 november 2013, de dag dat de man door de kinderen was weggejaagd uit de chatroom, viel meteen de politie binnen. De man kwam al snel weer vrij en ging bijna meteen weer de fout in, toen hij op 15 november via Skype aan het sekschatten sloeg met een kind uit België. Ook sprak de man in de trein van Den Bosch naar Tilburg een moeder aan over haar 8-jarige dochter. Hij vroeg of het meisje niet op schoot wilde, kneep in haar billen en vroeg uiteindelijk of de dochter niet met hem mee de trein uit kon naar zijn huis in Goirle.

De man bekende vrijwel alles. Zijn advocaat vroeg wel geen onvoorwaardelijke celstraf op te leggen, maar een werkstraf. ,,Anders verliest hij zijn werk en zijn bezigheid.’’ De rechter doet 27 oktober uitspraak.

Tilburg e.o.