Volledig scherm
Naast het bestaande pad, moet een schelpenpad komen op de Regte Heide. © Kim Spanjers/BD

Kissebissen over juiste vergunning voor schelpenpad in Goirle

GOIRLE/RIEL - Binnen nu en een paar weken hoopt Brabants Landschap een nieuwe vergunning aan te kunnen vragen voor een schelpenpad op de Regte Heide in Riel. Dat is dan voor de tweede keer.

Wie heeft het beste voor met de Regte Heide in Riel en Goirle? Daarover kissebissen Brabants Landschap en het Biodiversiteitsteam Goirle en Riel. Nadat het Biodiversiteitsteam een bezwaar had ingediend tegen de aanleg van een schelpenpad, moest Brabants Landschap erkennen dat de procedure niet goed was gegaan. De gemeente Goirle had de vergunning voor het pad al wel verleend, maar er was geen rekening gehouden met de Natuurbeschermingswet.

Minder validen
„Het gaat er ons om ook minder-validen de kans te geven om de Regte Heide op te kunnen”, zegt Wim de Jong van Brabants Landschap.Het Biodiversiteitsteam wil helemaal niet recht tegenover Brabants Landschap komen te staan. „Wij zijn er niet op tegen dat recreanten de heide op kunnen. We denken wel dat Brabants Landschap in dit geval te kort door de bocht is gegaan”, zegt bestuurslid Rob van Dijk.

Tilburg e.o.