Volledig scherm
Anny Ketelaars © Facebook

Kunst- & Cultuurprijs 2018 van Goirle gaat naar Anny Ketelaars

GOIRLE - Anny Ketelaars (79) heeft de Goirlese Kunst- en Cultuurprijs 2018 gekregen. Volgens wethouder Johan Swaans, die de prijs uitreikte, is zij ook buiten het eigen Goirle een 'begrip als het gaat om amateurtheater'. 

Ketelaars kreeg de tweejaarlijkse prijs, bestaande uit een oorkonde en een cheque van 1500 euro, in zorgcentrum 't Laar in Tilburg. Voor het geld mag Ketelaars een project uitkiezen op het gebied van kunst en cultuur.

Ketelaars werkte als actrice, schrijfster, artistiek leider en regisseur aan tal van theaterstukken mee. Recent was dat voor de Goirlese theatergroep SPOT!theater. 

Vernieuwend

Uit de verantwoording van de gemeente Goirle: 'Ze is een voorbeeld voor velen, ze is vernieuwend, maatschappelijk bewogen en zoekt 'de mens in de mens'. Hierdoor wordt haar manier van regisseren gekenmerkt door empathie voor het individu, warmte en verluchting. Ze heeft naast historische toneelstukken, totaaltheater met cabaret en zang ook informatief theater geregisseerd, bijvoorbeeld een schoolproject over pesten en ook een bevrijdingsproductie in het kader van Tilburg 50 jaar bevrijd (1994). Daarnaast heeft ze regelmatig gejureerd, bijvoorbeeld bij het Tonpraotersgala. Haar meest actuele project is de Gouden Mix, een theatergroep die een muzikaal theaterstuk brengt bij zorgcentra in de omgeving.'

Tilburg e.o.