Volledig scherm
© Ad van der Velden

Kunst Luc van Hoek in Kloosterplein Goirle

GOIRLE - Twee muurreliëfs van de Goirlese kunstenaar Luc van Hoek krijgen mogelijk een plek op de monumentale muur aan het Kloosterplein. Cecilia Seuwen (58) reageerde met dit voorstel op een oproep van de stichting Steengoed Goirle, die de twee kunstwerken in de openbare ruimte een prominente plek wil geven.

De kunstwerken stellen een vrouw voor met een snaarinstrument (240 bij 220 cm) en twee narrenkoppen (samen 80 bij 90 cm). Deze hingen in een cultureel centrum in Druten dat is gesloopt en daar vervolgens 20 jaar lagen opgeslagen.

Op de oproep kreeg de stichting Steengoed drie reacties. Twee personen dachten aan een plek bij of in het CC Jan van Besouw en Cecilia Seuwen dus aan de muur op het Kloosterplein. Zij zegt eigenlijk nooit te reageren, maar nu het om kunst ging, veranderde dat. Kunst moet gezien worden, vindt zij.

Saai
„Op het Kloosterplein, dat best wel een beetje saai is, is overigens altijd wel wat te beleven. Het plein wordt er mee opgefleurd en ik vind het een mooi kunstwerk van een Goirlese kunstenaar dat een prominente plek verdient. Het kan voor extra beleving zorgen”, aldus de Goirlese Cecilia Seuwen.

Ook de eigenaren van Casa di Renzo vinden het een goed idee het kunstwerk aan hun muur op het Kloosterplein een plek te geven. Virginie Mes van de stichting Steengoed gaat, als alle neuzen dezelfde kant op staan, geld inzamelen voor restauratie en plaatsing van de reliëfs. Hiervoor denkt zij een bedrag van 3.000 euro nodig te hebben.

Volledig scherm
© Ad van der Velden

Tilburg e.o.