Volledig scherm
PREMIUM
De nog te bouwen antenne midden gezien vanuit de straat Veertels. Trucagefoto actiegroep Antenne bij de Veertels in Riel.2

'Laat uitspraak van de rechter over antenne in Riel begin zijn van overleg'

BREDA/RIEL - ,,In de basis hebben de partijen hier hetzelfde belang: we willen een zo goed mogelijk bereik voor mobiele telefoons in Riel." Robin van der Peijl deed dinsdagochtend een oproep aan de gemeente Goirle en aan Vodafone tijdens het hoger beroep over het plaatsen van een antennemast bij De Veertels in Riel. ,,Waarom kijken we niet samen naar wat de beste oplossing is voor iedereen?"

De tien omwonenden van De Veertels die dinsdag voor de bestuursrechter zaten, willen dat de gemeente een vergunning voor het plaatsen van een antennemast van 37,5 meter hoog in hun achtertuin vernietigd. ,,We zijn in conflict met een college van B en W dat er niet meer zit. Ik hoop dat de uitspraak van u een begin is van overleg", aldus Van der Peijl tegen bestuursrechter Visser.

  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.