Volledig scherm
‘Van lieverlee’ heeft Janus Verhagen van alles gebouwd op zijn stukje grond aan de Lage Wal. © Sander Verhoeven/Beeld Werkt

Lage Wal in Tilburg: vrijplaats of paradijsje?

GOIRLE - Goirle krijgt na een grenscorrectie ‘een vrijstaatje’ aan de Lage Wal in Tilburg. De gemeente Tilburg is bezig om alle illegale bouwwerken op die plek te verwijderen. Onzin, vindt grondeigenaar Janus Verhagen. Zo erg is het niet gesteld met De Lage Wal.

Voor Verhagen, eigenaar van café ‘t Laar in Tilburg, is zijn stukje grond aan de Lage Wal het paradijs op aarde. Hier komt hij tot rust, zo vertelt hij tijdens een rondleiding langs zijn trotse bezit. En ja, daar heeft hij ‘van lieverlee’ het een en ander gebouwd. Dat dat niet mocht, is bekend. „Maar nou doet burgemeester Noordanus of hier weet ik wat allemaal aan de hand is. Dat wil ik toch wel rechtzetten.”

Het gaat allemaal om een stukje grond vlak onder de A58 dat nu in de boeken staat als voornamelijk landbouwgrond. In een voorlopig akkoord waren Tilburg en Goirle overeengekomen dat dit stuk grond om de Lage Wal bij de grenscorrectie rond de Bakertand worden getrokken. De gemeenteraad van Goirle heeft dat nu nog een jaar vooruitgeschoven.

Lees meer in het Brabants Dagblad, editie Tilburg, van dinsdag 2 augustus.

Tilburg e.o.