Volledig scherm
© Ad van der Velden

Leerlingen ’t Schrijverke in Goirle juichen voor hun ‘Mees Kees’

GOIRLE – Zo’n 550 leerlingen van openbare basisschool ’t Schrijverke hebben maandag Ralf der Kinderen, ook wel de Goirlese Mees Kees genoemd, in de bloemetjes gezet.

De school is trots op de leerkracht uit Goirle die zaterdag meedeed aan de verkiezing beste meester van Nederland. Meester Ralf stond samen met twee andere meesters in de finale. Een leerkracht uit Beetsterzwaag werd tijdens de première van een Mees Kees film verkozen tot winnaar.

Meester Ralf kreeg uit handen van de directeur een bloemen en driemaal een hoera. Terug in de klas werden de leerlingen van groep zes door de directeur getrakteerd op taart.

Volledig scherm
© Ad van der Velden
De circa 550 leerlingen van OBS 't Schrijverke verzamelden zich maandagochtend op de speelplaats, waar de Goirlese Mees Kees, zoals directeur Herwin Roberts hem noemde toe te juichen. Ook al haalde hij 'slechts' de derde plaats, Ralf der Kinderen was er niet minder trots op. En dat dankzij zijn leerlingen van groep 6 die met hulp van enkele ouders de aanmelding deden. Uit ruim 100 inzendingen bleven drie genomineerden over, waaronder meester Ralf. Samen met de klas gingen zij naar de verkiezing bij de voorvertoning van de nieuwste Mees Kees film in Utrecht.

Tilburg e.o.