Volledig scherm
© Jeroen Ketelaars

LOG houdt uitverkoop in tv-studio in Goirle

GOIRLE - De Lokale Omroep Goirle (LOG) zendt nog wel video-opnames uit, onder meer via YouTube, maar maakt geen televisieprogramma’s in de studio meer. En dus kan er een hoop weg. Zondag werd in de ruimte in het Jan van Besouwhuis, die vroeger dienst deed als tv-studio, een uitverkoop gehouden.

“Hier staat veertig jaar geschiedenis, maar er moet gewoon een keer de bezem door”, zegt Freke Schoemaker. “De voormalige studio wordt afgestoten.” Voor 1 januari moet de ruimte leeg zijn en zondag gingen alvast oude monitors, lampen, microfoons, meters snoer, geluidsmixers en andere spullen in de verkoop. Dat is nodig en begrijpelijk, maar toch: leuk is anders. Dat al dat materiaal waar zo lang mee gewerkt is nu de deur uit gaat, markeert voor medewerkers van de omroep toch het einde van een tijdperk. “Er kleeft veel emotie aan”, weet Schoemaker. “Er liggen hier veel herinneringen.”

Gonny Spermon vindt het ook maar een treurig beeld, haar oude tv-studio veranderd in een ‘pop-up store’. “Ik word hier verdrietig van”, zegt ze. Ze is maar liefst ruim dertig jaar aan de Goirlese omroep verbonden en presenteerde tal van programma’s. Tussen al die spullen die zondag te koop werden aangeboden, heeft ze nog wat moois gevonden. Een schminkdoos, een microfoon en een lampje neemt ze mee naar huis. Herinneringen aan die lange tijd waarin ze al die leuke programma’s maakte.

Volledig scherm
© Jeroen Ketelaars

Tilburg e.o.