Volledig scherm
Merel (l) en Jackie Groenen. foto Marie-Thérèse Kierkels/PVE

Maar één zusje Groenen op NK judo

POPPEL - De Poppelse zusjes Merel (17) en Jackie (15) Groenen zouden zaterdag samen op het NK judo staan, in de eerste ronde tegenover elkaar zelfs, maar de oudste heeft zich geblesseerd moeten afmelden.


Beiden zijn namelijk ook bedreven met een voetbal en uitgerekend afgelopen zaterdag ging het voor Merel Groenen mis. Ze verrekte haar knieband in een wedstrijd met de B1 van Rood-Wit Veldhoven, het jongensteam waarin zij laatste man en zusje Jackie centrale middenvelder is.
"Ik was al maanden met dit NK bezig", verzucht Merel. Nog nooit was ze geblesseerd "Nooit! En dan nét een week voor dit toernooi...", zegt de oudste van de twee zaterdag in een interview in het Brabants Dagblad.
Jackie moet nu alleen de familie-eer hooghouden in Topsportcentrum Rotterdam, waar ze debuteert op een NK voor senioren. Eén zege volstaat om in de finale van de klasse -48 kilogram te staan.
Jackie Groenen is niet de enige van Sportcentrum Jan de Rooy die zaterdag op het NK staat, want de Haarense Paula van Dommelen komt in actie in de klasse -70 kilogram. Bauke Groothuis is eerste reserve bij de -63'ers.
Lees meer over Jackie en Merel Groenen in het Brabants Dagblad van zaterdag en over het NK judo in het Brabants Dagblad van maandag.

Tilburg e.o.