Volledig scherm
Ireen Wüst wordt in Goirle gehuldigd voor de gouden medaille op de 1500 meter en het zilver op de 3000 meter die ze haalde tijdens de Olympische Winterspelen van Pyeongchang. © ANP

Man protesteert tegen plaatsing van Ireen Wüst beeld in Goirle: 'ziekelijke vorm van persoonsverheerlijking'

GOIRLE/DRUNEN - Een man uit Drunen heeft bij de gemeente Goirle aangegeven dat hij gaat protesteren als het beeld van schaatsster Ireen Wüst wordt onthuld. 'Ik, en velen zijn het met mij eens, wil protesteren tegen deze ziekelijke vorm van persoonsverheerlijking', zo schrijft hij in een brief aan de gemeente. 

Heel goed op de hoogte is de briefschrijver overigens niet. Hij schrijft verder: 'Mocht het standbeeld nog niet geplaatst zijn dan zal ik een dezer dagen een WOB-verzoek indienen aangaande de totale kosten in dezen'.

Het beeld van de beroemdste inwoner van Goirle staat er inderdaad nog niet. Burgemeester Mark van Stappershoef kondigde begin maart aan dat de gemeente dat wel laat maken. Dat gebeurde op een vol Oranjeplein, waar Wüst werd gehuldigd voor haar olympische prestaties.

Of de gemeente het aangekondigde protest serieus neemt, is niet bekend. Een eerste formele reactie is al wel naar de briefschrijver gegaan: 'De voorbereidingen voor het beeld zijn gestart en een plaatsingsdatum is nog niet bekend. We wachten uw vergunningaanvraag en WOB-verzoek af', schrijft de afdeling communicatie. 

Een reactie vragen aan de actievoerder in spe is niet mogelijk. In verband met de nieuwe privacywet mag de gemeente de adresgegevens van de briefschrijver niet geven.  

Tilburg e.o.