Volledig scherm
Mark van Stappershoef

Mark van Stappershoef voorgedragen als nieuwe burgemeester van Goirle

GOIRLE - Mark van Stappershoef, de kabinetschef van de commissaris van de Koning in Noord-Brabant, is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Goirle. De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad noemde dinsdagavond zijn naam tijdens een speciale raadsvergadering in Goirle.

De nieuwe burgemeester volgt Machteld Rijsdorp op, die op 1 september met pensioen gaat. Mark van Stappershoef (51) is op dit moment kabinetschef van de commissaris van de Koning in Brabant. Hij is lid van het CDA. Van Stappershoef is geboren in Goirle en opgegroeid aan de Goirleseweg in Tilburg.

'Energiek'
De gemeente Goirle noemt Van Stappershoef een 'energieke, toegankelijke man die verbinding kan maken in zowel bestuurlijke netwerken als in de contacten op straat'. De aanbeveling van de gemeenteraad belandt vervolgens via de commissaris van de Koning bij de minister van Binnenlandse Zaken. De koning moet tenslotte het benoemingsbesluit tekenen.

Naar verwachting gebeurt dit tijdens de zomervakantie, zodat Van Stappershoef kan beginnen vlak na het vertrek van burgemeester Rijsdorp op 1 september.

Tilburg e.o.