Volledig scherm
De 'heilige eik'. © Kim Spanjers

Medestanders komen op voor Goirlese eik: 'Nu is het cruciaal'

GOIRLE - Het heeft even moeten duren, toch bijna 1,5 jaar, maar nu krijgt de 'heilige eik' van Goirle een extra steuntje in de rug. Deborah Eikelenboom wil voor donderdag handtekeningen aan wethouder Guus van der Put (PvdA) overhandigen van mensen die de monumentale zomereik gewoon aan de Turnhoutsebaan willen laten.

"Het is inderdaad 5 voor 12 voor de boom, maar daarom is het moment nu cruciaal", vindt Eikelenboom. Hoeveel handtekeningen ze al heeft ingezameld, wil Eikelenboom nog even in het midden laten. Wel kan ze zeggen dat het er meer dan 100 zijn. En heel bewust heeft ze deze actie niet opgezet als fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad, maar gewoon als inwoner van Goirle en bezorgd natuurliefhebber.

Monumentale boom
Op aanraden van de politie werd de kap van de monumentale boom aangekondigd omdat een jongeman uit Poppel daar verongelukte. Jan van Berkel, die de boom op zijn oprit heeft staan, klom in de pen. Nu wordt de eik tot aan de hoogste macht verdedigd: de Raad van State. Het hoogste rechtsorgaan bepaalt donderdag of de gemeente moet wachten met kappen totdat er een definitieve uitspraak ligt of de boom wel of niet om mag.

Tilburg e.o.