Volledig scherm
© Mees Kees Langs de Lijn

Meester Ralf uit Goirle finalist bij Mees Kees verkiezing

GOIRLE/ UTRECHT - Meester Ralf van basisschool ’t Schrijverke in Goirle is een van de drie finalisten in de nationale Mees Kees-verkiezing. ​Zaterdag gaat hij samen met zijn klas naar de voorpremière in Cinemec Utrecht waar de uiteindelijke winnaar bekend wordt gemaakt.

Naast meester Ralf komen de andere finalisten uit Beesterzwaag en Wateringen. Eerder waren uit ongeveer honderd inzendingen tien meesters geselecteerd door een vakjury. Van deze tien kreeg dit drietal de meeste stemmen. De filmpjes waarmee de leerlingen hun meesters nomineerden zijn te zien op veelmeermeester.nl. In Utrecht is zaterdag de cast van de nieuwe Mees Keesfilm aanwezig bij de première. Zij maken dan ook de uiteindelijke winnaar bekend.

Jongens voor de klas
De verkiezing is georganiseerd door Veel Meer Meester!, een campagne van onderwijsopleidingen om jongens te interesseren voor een baan in het basisonderwijs om zo meer mannelijke leraren voor de klas te krijgen. De campagne Veel Meer Meester! heeft al geleid tot meer aanmeldingen van mannelijke studenten, maar nog niet genoeg. Bovendien bleek uit dit najaar gepubliceerde cijfers dat veel afgestudeerde leraren uiteindelijk niet voor de klas belanden.

Tilburg e.o.