Volledig scherm
© Ad van der Velden

Meester Ralf uit Goirle grijpt naast Mees Kees titel

GOIRLE – Meester Ralf van de basisschool ’t Schrijverke in Goirle is zaterdagmiddag niet verkozen tot beste meester van Nederland. Hij stond samen met twee andere meesters in de finale. Een meester uit Beetsterzwaag werd de winnaar, hij werd verkozen tijdens de première van een Mees Kees film.

De leerlingen van Ralf hadden hem opgegeven zonder dat hij hier weet van had. Ze stuurden een filmpje van hun meester in naar de Mees Kees verkiezing. De organisatie nomineerde hem en dankzij publieksstemmen werd Ralf finalist.

,,Samen met de klas en de aanwezige ouders hebben we een eigen feestje gebouwd in Utrecht. De klas vond het natuurlijk jammer, maar ik ben trots op mijn kinderen",aldus Ralf. Hijzelf zei zich prima te voelen, mede ook omdat het onderwijs hierdoor extra aandacht heeft gekregen. ,,Het was mooi om het mee te mogen maken samen met mijn klas. Ik ben trots op mijn groep zes."

Eppo Horvers (9), leerling van groep zes, die bij de bekendmaking was, vindt het niet heel erg, maar wel jammer voor meester Ralf. ,,Samen met de klas en enkele ouders hebben we het filmpje gemaakt, ingestuurd en toen iedereen in de familie en in de buurt gevraagd daar op te stemmen", aldus Eppo, die ondanks alles genoten had van de voorvertoning van de nieuwste Mees Kees film.

De Mees Kees verkiezing is een onderdeel van de ‘Veel meer meester!’ campagne. Deze heeft het doel om meer mannelijke docenten te werven. Die zijn er te weinig, volgens de organisatie.

Tilburg e.o.