Volledig scherm

Minder kids bij jeugdvakantiewerk Goirle

GOIRLE - Het Jeugdvakantiewerk in Goirle, dat volgende week in het Grobbendonckpark en sporthal De Haspel start, heeft voor dit jaar ‘slechts’ 650 kinderen ingeschreven. Vorig jaar waren dat 865 inschrijvingen.

Het bestuur had deze terugval voor 2016 overigens aan zien komen. Volgens voorzitter Eric van Rouwendaal is dit een gevolg van het tijdstip de week waarin het jaarlijkse kinderspektakel dit jaar gepland moest worden. „Gaan we, zoals wij graag zouden willen, in de laatste schoolvakantieweek zitten, dan halen we het aantal kinderen of misschien wel meer dan vorig jaar, maar hebben we onvoldoende vrijwilligers. Verder is het zo dat ouders nu nog met hun kinderen op vakantie zijn en volgende week pas terugkomen. Het Jeugdvakantiewerk 2017 staat weer in de laatste week van de basisschoolvakantie gepland en we verwachten dan weer het niveau van vorig jaar te halen”.

Galjoen
De jeugdvakantieweelkweek start komende maandag om 09.30 uur en duurt tot zaterdag 27 augustus12.30 uur. De rode draad waar de kinderen een week lang mee bezig zijn is ’t Goolse Galjoen, een handelsschip dat specerijen naar het oosten vervoert. Uiteraard spelenPiraten en een verhaal overmysterieuze, een alternatieve route waarvan niemand terugkeert spelen een belangrijke rol in dit verhaal. Een hooggeplaatste mystery guest heeft een rol bij de openingsscène. Volgens de organisatie is spanning en sensatie verzekerd.

Tilburg e.o.