Volledig scherm
De gemeenten Goirle en Tilburg voeren de grenscorrectie bij de Bakertand door. © Julius Wintermans/BD

Niet onder druk tekenen voor Bakertand bij Goirle

GOIRLE - Een grote meerderheid van de gemeenteraad Goirle wil geen intentieverklaring tekenen om de Bakertand over te nemen van Tilburg. Dat betekent automatisch dat de grenscorrectie minstens een jaar opschuift. “We halen niet een paard van Troje binnen, we halen een heel veld aan paarden binnen”, vatte Marije de Groot (CDA) dinsdagavond het heersende gevoel samen.

De gemeenteraad had vertrouwelijke stukken ingezien over het hele proces rond de grenscorrectie tussen Tilburg en Goirle en daar waren diverse leden van geschrokken. "We zijn voorstander van het grotere plan, maar de probleemgebieden hebben aandacht nodig", zei Ad van Beurden (VVD). Een meerderheid wilde zich niet onder tijdsdruk laten zetten. "Het is erg onverstandig om nu onder hoge druk beslissingen te nemen", aldus Mark van Oosterwijk (Pro Actief Goirle).

Na een grenscorrectie met Tilburg krijgt Goirle de Bakertand, het oostelijk gebied daarnaast en de Oostplas terug als Goirles grondgebied. Door de intentieverklaring nu niet te tekenen, wordt het definitieve besluit met een jaar uitgesteld.

Tilburg e.o.