Volledig scherm
© Goirle

Nieuw logo voor de gemeente Goirle

GOIRLE - Van briefpapier, tot website, visitekaartje en vlag: de gemeente Goirle komt vanaf maandag met een heel ander beeldmerk. Het is een kleurrijke vlinder die wat burgemeester Machteld Rijsdorp betreft beter laat zien waar Goirle voor staat dan het oude logo: moderner, vrolijker en de vlinder staat voor verandering en vrijheid.

Het oude beeldmerk is in 1990 bedacht en daar zat eigenlijk geen visie achter. Tenminste: het hoefde niet te laten zien waar de gemeente Goirle voor staat. Het was puur een ontwerp van de tekentafel. Eerlijk is eerlijk, zo vindt de burgemeester, het was wat saai.

Kleuren
Het nieuwe logo heeft vier kleuren die ook weer ergens voor staan. Groen voor het buitengebied en de natuur, oranje bijvoorbeeld voor cultuur en historie. En die kleuren lopen weer in elkaar over. Omdat ze allemaal met elkaar in verbinding staan, zo is de gedachte van de gemeente.
Nieuw
Vanaf maandag hangt de banner voor het gemeentehuis te wapperen met het nieuwe logo. De rest van de huisstijl wordt in stappen ingevoerd. Zo wordt een nieuwe website, helemaal aangepast aan de nieuwe kleuren, over een paar weken 'geopend'. Brieven van de gemeente zijn wel al voorzien van de vlinder.

Tilburg e.o.