Volledig scherm

Nieuwe Hoef op Gorp en Rovert ook op zondag open

GOIRLE - Na 28 jaar van alleen besloten feesten stelt party-restaurant De Nieuwe Hoef op het landgoed Gorp en Rovert haar deuren voortaan op zondagmiddag open voor het publiek.

Het gaat om een experiment tot mei volgend jaar. De eigenaren van De Nieuwe Hoef willen geen tweede Bockenreijder of Rustende Jager: 'Niet met de benen buiten. Wij willen het graag klein houden.'
,,Om eens een keer wat anders te doen", is het eerste antwoord van eigenaar Hans van der Haring van de tiendhoeve uit 1641 die zich aan een zijpaadje van het Gorpsbaantje in de bossen bevindt. ,,Wij zitten vlak aan een wandelknooppunt. Daar komen heel veel wandelaars voorbij."
Uiteindelijk geeft hij wel toe dat de recessie ook niet aan De Nieuwe Hoef voorbijgaat. ,,Het is ook economisch."
Van der Haring stelt dat de openstelling niets te maken heeft met de komst van de recreatieve poort mettertijd aan het begin van het Gorpsbaantje. ,,Daar heb ik niks mee van doen."
Op haar beurt ziet Maud Mutsaers, die straks met haar man Rob van Boerke Mutsaers uit Tilburg die Natuurpoort gaat runnen, ook geen beren op de weg: ,,Het is heel begrijpelijk dat ze dat doen als het wat terugloopt. Handel gaat voor. Wij hopen dat wij straks samen heel veel mensen kunnen binnentrekken in dat prachtige gebied."

Grotere kaart weergeven

Tilburg e.o.