Volledig scherm
De drie containers zoals alle huishoudens die in september krijgen. © Willem de Volder

Nieuwe manier van afval inzamelen in Goirle

GOIRLE - De container voor het restafval wordt in Goirle vanaf 1 oktober nog maar een keer in de maand geleegd. Verder krijgen alle huishoudens een duocontainer om papier en PMD in te zamelen. De nieuwe containers worden begin september bezorgd. 

De nieuwe manier van inzamelen verandert dus voor de hele gemeente vanaf 1 oktober. Dat is vastgesteld in het grondstoffenbeleidsplan. Afval scheiden wordt steeds belangrijker omdat steeds meer van de ingezamelde rommel gebruikt kan worden als grondstof. Verder is afgesproken om het restafval steeds verder terug te dringen. 

In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic verpakkingen, metaalverpakkingen en drankenkartons), één voor restafval en één voor GFT-afval. Tot nu toe wordt papier nog los aan de straat gezet. De groene container voor groente-, fruit- en tuinafval blijft in gebruik en wordt nog steeds één keer in de twee weken geleegd. De nieuwe duocontainer wordt ook ééns in de twee weken opgehaald. Door deze wijziging kan het zijn dat ophaaldagen veranderen.

In 2017 werden alle 240 liter restafvalcontainers vervangen door kleinere (140 liter). Tegelijkertijd werd een proef gehouden in twee wijken met verschillende inzamelsystemen. De resultaten van deze proef leidden tot deze nieuwe manier van inzamelen. 

Tilburg e.o.