Volledig scherm
Twee extra woningen in een schets van architect Jac. de Brouwer. Vanaf de Van Malsenstraat gezien. Links staan bestaande woningen. © Bedaux De Brouwer

'Noodzaak kavels Maria Boodschap Goirle niet duidelijk'

GOIRLE - Het is onduidelijk of er een financiële noodzaak is om twee kavels te bouwen naast de Maria Boodschapkerk in Goirle. Dat zegt het college van B en W van Goirle desgevraagd.

,,Ik wil overtuigd worden door het parochiebestuur dat zonder deze twee kavels de kerk niet ontwikkeld kan worden voor de woningmarkt", zegt Guus van der Put, wethouder Ruimte (PvdA).

In de commissievergadering Ruimte dinsdagavond werden de twee extra woningen op het grasveld voor het kerkhof van de Maria Boodschap ter discussie gesteld. Die spitste zich uiteindelijk toe op de financiën. De kerk is verkocht aan Hermon Erfgoed voor 380.000 euro. Het parochiebestuur zegt nog twee kavels te moeten verkopen om aan de eisen van het bisdom tegemoet te komen. De onderbouwing was voor de commissie weinig overtuigend.

Het bisdom van Den Bosch heeft als voorwaarde dat de kerk verkocht mocht worden tegen een minimaal bedrag, legt Jeroen Miltenburg, pastoor van parochie De Goede Herder, uit. ,,Het is voor ons een geheel. We willen zorgen voor een goede herbestemming van de kerk, maar de verkoop van de twee kavels staat voor ons niet los daarvan." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.