Volledig scherm
Een opmerkelijk bord aan de Goirlese Kempenlaan. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Omrijden in Goirle, want... ‘Als Rome op 1 dag was gebouwd, hadden we die firma ingehuurd’

GOIRLE - Is de gemeente Goirle nou nóg niet klaar met de wegwerkzaamheden aan de doorgaande wegen in de wijk De Hellen? Voor wie zich dat afvraagt geeft bijgaand bord het antwoord: ‘Als Rome op 1 dag was gebouwd, hadden we die bouwfirma zeker ingehuurd’.

Van de gemeente Tilburg kennen we al verschillende guitige bordteksten, niet zelden in dialect. Maar deze in Goirle is ook om door een ringetje te halen. ,,Een geintje van onze uitvoerder, waar hij veel positieve reacties op krijgt”, vertelt een woordvoerder van de gemeente.

,,We zijn hier natuurlijk al vanaf eind oktober bezig met werkzaamheden, hij wilde het zo een beetje luchtiger brengen. Eerder had hij ook al borden met smileys met een traantje geplaatst.”

De werkzaamheden waar het om gaat zijn in de week voor carnaval een nieuwe fase ingegaan. Het gedeelte van de Baronielaan tussen de Dieze en het Baarsven is weer open voor verkeer. Daar staat tegenover dat het aansluitende stuk tussen Wit-Hollandven en Kempenlaan nu aan de beurt is.

Het is de bedoeling dat deze fase van de werkzaamheden nog tot en met 22 maart duurt. Daarna komen nog de kruisingen van Dommel-Acacialaan, Spoorbaan-Acacialaan en de inritten bij De Beerze en De Reusel aan de beurt.

Volledig scherm
De nieuwe fase van de werkzaamheden in De Hellen in Goirle. © gemeente Goirle

Tilburg e.o.