De brand werd al snel opgeschaald naar 'zeer groot'.
Volledig scherm
De brand werd al snel opgeschaald naar 'zeer groot'. © Persburo BMS/Jack Brekelmans

Omwonenden komen massaal naar buiten bij brand in Goirle en lappen coronaregels aan laars

GOIRLE - De brand die woensdagavond bij Kwalitaria Tra in Goirle woedde, trok veel bekijks. Omstanders hielden zich tot frustratie van de politie lang niet allemaal aan de geldende coronaregels.

De politie verzocht omstanders tijdens de brand onder andere via Twitter om ruimte te maken voor hulpdiensten zodat zij hun werk konden doen. ,,De capaciteit van hulpverleners moet ingezet worden voor het incident en niet om publiek op afstand te houden”, aldus de politie.

Later op de avond plaatst Politieteam Leijdal op haar Facebookpagina een bericht over de massale toestroom aan omwonenden. ,,Vol verbazing zagen wij vanavond dat mensen massaal naar de brand in Goirle gingen kijken en zich niet meer aan de coronaregels hielden. Deze personen zijn aangesproken en weggestuurd.”

Niet direct bekeurd

Het direct bekeuren van deze personen ging volgens de politie op dat moment niet. ,,Dit was geen optie gezien de grote hoeveelheid mensen. We hadden in verband met andere meldingen maar een aantal collega’s staan die op dat moment bezig waren met onze hoofdtaak: zorgen voor een veilige werkomgeving voor de brandweer", meldt de politie in een reactie onder het bericht.

Agenten kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: ,,Ook tijdens incidenten, groot of klein, blijven de coronamaatregelen gewoon van kracht! Blijf zoveel mogelijk binnen en houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Zullen we met z’n allen deze regels in acht nemen en samen voor zo weinig mogelijk besmettingen zorgen?”

Tilburg e.o.