Volledig scherm
De Maria Boodschap in Goirle.

Onderzoek naar Maria Boodschap als 'tiende bouwproject'

GOIRLE - Er komt een onderzoek naar de mogelijkheid om de Goirlese kerk Maria Boodschap als tiende woningbouwproject tussen 2016 en 2021 te ontwikkelen.

Dat onderzoek, aangedragen in een motie van de PvdA, werd dinsdagavond raadsbreed gedragen tijdens de raadsvergadering over de woningbouwnotitie 2016 tot 2021.
Onderzocht moet worden of de herbestemming van het leegstaande kerkgebouw voor goedkope woning met een goede prijs- kwaliteitsverhouding reëel is en of het binnen het woningbouwplan kan worden ingepast.
De notitie zelf werd bijna zonder slag of stoot aangenomen. Dat betekent dat wethouder Sjef Verhoeven (ruimtelijke ordening, Lijst Riel Goirle) de komende maanden met ontwikkelaars rond de tafel kan gaan zitten voor de onderhandelingen.
Het is de bedoeling dat er tussen 2016 en 2021 negen projecten in de gemeente van start gaan. In Riel is dat bouw op het Dorpsplein, bij basisschool De Vonder en Vonderstraat. In Goirle bij de Kameleon, op de hoek van de Tilburgseweg met de Kalverstraat, De Wildert, Zorgcentrum en het Havep- en Besouw-terrein.

Lees woensdag het hele verhaal in Brabants Dagblad

Tilburg e.o.