Volledig scherm
Concours Hippique in Goirle dit weekeinde. © Rabobank

Paardendorp herrijst aan de Turnhoutsebaan in Goirle

GOIRLE - Aan de Turhnhoutsebaan in Goirle herrijst dit weekeinde een compleet pony- en paardendorp. De Ponyclub St. Jansruitertjes en de Landelijke Rijvereniging Goirle houden dan een Concours Hippique. In totaal meer dan driehonderd ruiters hopen daar dit weekeinde een stap richting de Brabantse kampioenschappen te zetten. 

De ruiters kunnen vrijdagavond al terecht voor trainingen op het uitgezette springparcours. Liefhebbers van de paardensport zijn dan, maar ook zaterdag en zondag welkom om te komen kijken naar het volledig gratis toegankelijke evenement. Het gaat om de kringkampioenschappen voor springen en dressuur, individueel en onder meer voor vier- en achttallen.  

Het draait dit weekeinde niet alleen om de wedstrijden tussen de paarden en pony's. Op het terrein aan de Turnhoutsebaan staan marktkramen, is een springkussen voor de kinderen en plekken om een hapje te eten of drinken. Er worden demonstraties gegeven die de bijzondere band tussen mens en paard laten zien. Er is een demonstratie van de stichting Hulphond en er is muziek. De band Uke2love treedt op en op zondag Youri Broers tussen 11:30 en 13:00 uur. 

De wedstrijden starten beide dagen om 9.00 uur en gaan tot in de namiddag door. Behalve als de tropische temperaturen aanhouden. Dan worden de wedstrijdtijden mogelijk vervroegd. De beide verenigingen houden daar contact over met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). 

De precieze plek van de wedstrijden is naast het fietstunneltje van Goirle naar Riel. 

Tilburg e.o.