Volledig scherm
De SP toen die nog uit 3 raadsleden bestond, vlnr: Stijn van den Brekel, Deborah Eikelenboom en Arno de Laat. © Kim Spanjers

Papierloos werken in de raad Goirle, behalve voor 'de schaamteloze digibeet'

GOIRLE - In Goirle gaat de gemeenteraad papierloos werken, maar mocht je het nodig vinden, dan krijg je toch nog alle stukken op papier. ,,Ik ben een digibeet en daar schaam ik me niet voor", zei Arno de Laat, Arbeiderspartij Goirle en Riel, daarover. 

Het was Deborah Eikelenboom (SP) die dinsdagavond een dringend beroep deed op haar collega-raadsleden. Het digitaal werken is voor sommigen heel belastend. Bijvoorbeeld voor mensen die door ziekte of overbelasting fysieke problemen ervaren door beeldschermwerk. Daar hoort ze zelf ook toe, zo liet ze weten. ,,Ik hoop dus van harte dat mijn collega's me steunen."

Ze vatte haar hartenkreet in een motie waarin raadsleden alle informatie toch op papier kunnen krijgen. Burgemeester Mark van Stappershoef wil liever geen uitzonderingen. ,,Ik wil de drempel om alles op papier aan te leveren, zo hoog mogelijk maken. Je krijgt al snel discussies over wie wel en wie niet."

Want mocht een raadslid de vergaderstukken op papier willen, dan kan dat gewoon. Hij of zij moet die dan wel zelf gaan printen in het gemeentehuis. Maar ook dat gaat 'grandioos mis', zo biechtte De Laat op. ,,Gun me dat ik mijn raadswerk zo goed mogelijk kan doen."

En dat doen 10 raadsleden, een meerderheid dus. Een motie om uitzonderingen mogelijk te maken haalde het ruim. Binnen fracties werd daar zelfs verschillend over gedacht. Het voorstel waarin staat dat de gemeenteraad voortaan papierloos gaat werken, werd dan wel weer unaniem aangenomen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.